Toppmeny

Vi sponsrar The Man That Rescues Dogs

RescueDogsManLåt oss presentera vår nya bekantskap Michael Baines. Han är inte vilken svensk man boende i Thailand som helst. Han är nämligen mannen som räddar hundar.

Första gången jag beslöt mig för att hjälpa en herrelös hund som levde på gatorna i Thailand var i november 2011. På baksidan av restaurangen som jag driver kom en hund gående som var bara skinn och ben. Jag matade henne och när hon blev mätt sprang hon tillbaka ut i djungeln igen. Nästa dag kom hon tillbaka, och nästa och nästa och så fortsatte det. Till slut fick jag hennes förtroende och fick ta henne till en veterinär där hon fick den vård hon behövde.

Därefter blev han aktiv i organisationen Dog Rescue och då allt fler hjälparbetare i organisationen lämnade landet startade han i 2013 den ideella föreningen The Man That Rescues Dogs. En partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening med säte i Thailand och Sverige, som har som mål att hjälpa utsatta djur i allmänhet och gatuhundarna i Thailand i synnerhet. Han matar runt 75 hundar per dag, medicinerar dem när de är sjuka och när han har vunnit deras förtroende kan han även få dem steriliserade och kastrerade. Det händer även att han hittar nya hem till en del av hundarna.

Jag arbetar ensam på gatorna och finansierar det mesta med hjälp av donationer och pengar från min egen ficka. För ungefär 600 baht (ca 130 kr) kan jag mata hundarna varje dag. För mediciner för hundarna här inom Ang Silas gränser får jag stöd av Ang Silas kommun, vilka sponsrar en veterinär. För mediciner till hundar utanför, får jag i dagsläget betala för själv.

Skapa engagemang och sprida budskapet vidare på nätet

Då arbetet med att hjälpa de herrelösa hundarna drivs ideellt är det avgörande att sprida ut informationen om vad organisationen arbetar med och hur alla kan vara med och hjälpa till. Just nu filmas en dokumentärfilm om de herrelösa hundarna i Thailand och om Michael och det arbete, tid och pengar som han lägger ner för att hjälpa dem till ett mer drägligt liv. Genom att följa Facebooksidan The man that rescues dogs kan du följa Michaels arbete men också bli uppdaterad om dokumentärfilmens utveckling: www.facebook.com/Hunddoku
Du kan redan nu se ett filmklipp om dokumentären på YouTube: http://youtu.be/Ob_iVmuZ6uw

Men en Facebooksida räcker inte för att synas. När vi på WebbPlatsen fick nys om Michael och hans ihärdiga arbete, ville vi gärna göra något för att hjälpa honom. Visst kunde vi donera en summa pengar, men vi ville hellre göra något mer och när vi fick veta att han ännu inte hade någon hemsida, var det givet. Vi skulle göra det vi själva var bäst på att göra, nämligen bygga en hemsida åt honom. En hemsida som han skulle kunna använda för att samla in fler donationer från allmänheten, samt där han skulle kunna fortsätta med sitt arbete med att utveckla och fördjupa kunskapen i samhället för gatuhundarnas situation i Thailand men också globalt.

Hemsidan är fortfarande under uppbyggnad, men kan besökas redan nu: themanthatrescuesdogs.org

Hjälp till du med!

Du kan också vara med och stötta The man that rescues dogs genom att skänka en slant på hemsidan.
Det finns även följande möjligheter.

Befinner du dig i Thailand

Då kan du besöka hans restaurang Carrot i Bangsaen och lägga en slant i hans insamlingsbössa,
eller sätta in en summa på Kasikorn Bank, Laem Thong Branch, 699 205 3869 Michael J. Baines

Från Sverige

Rescue Dogs
Handelsbanken SHB, Mörby Centrum, Sweden.
Konto: 6920 834 941 538
Bankgiro: 562-0166

Om du använder dig av Bankgirot har du även möjlighet att donera varje månad genom autogiro.

rescues-dogs