Webbhotell

Bygger du din hemsida i ett program på din dator? Då behöver du ett webbhotell att lägga upp din hemsidas innehåll på, för att sedan publicera det för omvärlden. Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om webbhotell hos WebbPlatsen.

Frågor och svar om Webbhotell hos WebbPlatsen

[toggle title_open=”När skapas mitt webbhotell?” title_closed=”När skapas mitt webbhotell?” hide=”yes” border=”yes” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Läs svaret” read_less_text=”Stäng svaret” include_excerpt_html=”no”]Vi hanterar alla beställningar under kontorstid. Så snart vi har skapat ditt konto skickar vi dig dina inloggningsuppgifter i ett e-postmeddelande.[/toggle] [toggle title_open=”Till vilken e-postadress skickas mina kontouppgifter?” title_closed=”Till vilken e-postadress skickas mina kontouppgifter?” hide=”yes” border=”yes” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Läs svaret” read_less_text=”Stäng svaret” include_excerpt_html=”no”]Dina kontouppgifter skickas till den e-postadress som du angav vid beställningen.[/toggle] [toggle title_open=”Hur kan jag byta till ert webbhotell på ett smidigt sätt?” title_closed=”Hur kan jag byta till ert webbhotell på ett smidigt sätt?” hide=”yes” border=”yes” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Läs svaret” read_less_text=”Stäng svaret” include_excerpt_html=”no”]Kontakta oss via vårt kontaktformulär eller ring oss på 08-54 55 54 70 så hjälper vi dig.[/toggle] [toggle title_open=”Hjälper ni till med att bygga hemsidor?” title_closed=”Hjälper ni till med att bygga hemsidor?” hide=”yes” border=”yes” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Läs svaret” read_less_text=”Stäng svaret” include_excerpt_html=”no”]Ja det kan vi hjälpa dig med. Vi erbjuder webbdesign och utveckling av skräddarsydda webbplatser till ett förmånligt pris. För offert och vidare diskussion kontakta sales@webbplatsen.se eller ring oss på 08-54 55 54 70.[/toggle] [toggle title_open=”Vilket webbhotell ska jag välja?” title_closed=”Vilket webbhotell ska jag välja?” hide=”yes” border=”yes” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Läs svaret” read_less_text=”Stäng svaret” include_excerpt_html=”no”]Alla våra webbhotell kan beställas utav företag såväl som privatpersoner och föreningar. Valet av webbhotell baserar sig på den funktionalitet ni önskar.

Privatpersoner och ideella föreningar, dvs icke-kommersiella verksamheter, erhåller upp till 30% rabatt.[/toggle] [toggle title_open=”Vilka inställningar behövs för att logga in via FTP?” title_closed=”Vilka inställningar behövs för att logga in via FTP?” hide=”yes” border=”yes” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Läs svaret” read_less_text=”Stäng svaret” include_excerpt_html=”no”]För alla FTP-program så är principen densamma. Du kopplar upp dig mot servern som du har ditt FTP-konto på med ditt användarnamn och lösenord.
De inställningar du behöver är:
Host : www.dindomän.se
UserID: ditt_användarnamn
Password: ditt_lösenord

Ibland vill programmet att man ska ställa in Host Type. Om så är fallet väljer du Automatic Detect.
Ett tips kan vara att kryssa i ”passive transfers” i ditt FTP-program. Detta löser ofta problem relaterade till brandväggar mellan Internet och brandväggen på ditt företags lokala nätverk.[/toggle] [toggle title_open=”Kan jag använda säker FTP?” title_closed=”Kan jag använda säker FTP?” hide=”yes” border=”yes” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Läs svaret” read_less_text=”Stäng svaret” include_excerpt_html=”no”]Ja. Du kan med fördel ansluta till våra servrar via s k ”säker anslutning”. Ditt FTP-program måste då ha stöd för SFTP eller FTP genom SSH2. Porten för detta protokoll är 22.[/toggle] [toggle title_open=”Jag har glömt mitt lösenord till mitt FTP-konto.” title_closed=”Jag har glömt mitt lösenord till mitt FTP-konto.” hide=”yes” border=”yes” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Läs svaret” read_less_text=”Stäng svaret” include_excerpt_html=”no”]När du beställde ditt webbhotell skickades kontouppgifter till den e-postadress du angav vid beställningen. Om du inte har kvar det, skicka ett e-postmeddelande till support@webbplatsen eller ring oss på 08-54 55 54 70.[/toggle] [toggle title_open=”Hur ändrar jag lösenordet till mitt FTP-konto?” title_closed=”Hur ändrar jag lösenordet till mitt FTP-konto?” hide=”yes” border=”yes” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Läs svaret” read_less_text=”Stäng svaret” include_excerpt_html=”no”]Det gör vi åt dig. Ring oss på 08-54 55 54 70 eller per e-post till support@webbplatsen.se.[/toggle] [toggle title_open=”Hjälp, jag kan inte ansluta via FTP.” title_closed=”Hjälp, jag kan inte ansluta via FTP.” hide=”yes” border=”yes” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Läs svaret” read_less_text=”Stäng svaret” include_excerpt_html=”no”]I ditt FTP-program ska värdnamnet (eng. host) vara www.dindoman.se och du ska ange port 21. Kontrollera även att inte din brandvägg orsakar problem. Prova att tillfälligt inaktivera brandväggen för att se om problemet fortfarande kvarstår.[/toggle] [toggle title_open=”Var ska jag spara mina filer?” title_closed=”Var ska jag spara mina filer?” hide=”yes” border=”yes” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Läs svaret” read_less_text=”Stäng svaret” include_excerpt_html=”no”]Du måste spara en indexfil (t ex index.html) i rotkatalogen. Det är denna indexfil som kommer att synas först när du går in på hemsidan. Rotkatalogen är den katalog som du kommer till när du loggar in via ditt FTP-program.
OBS! Använd bara små bokstäver och aldrig åäö eller mellanslag i dina filnamn.[/toggle] [toggle title_open=”Varför är inte min hemsida synlig efter publicering?” title_closed=”Varför är inte min hemsida synlig efter publicering?” hide=”yes” border=”yes” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Läs svaret” read_less_text=”Stäng svaret” include_excerpt_html=”no”]För att din hemsida ska visas korrekt så behöver du publicera den till katalogen public_html.
Allt under denna mapp är tillgängligt över Internet, allt utanför denna mapp är enbart tillgängligt via FTP.[/toggle] [toggle title_open=”Vad är FTP?” title_closed=”Vad är FTP?” hide=”yes” border=”yes” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Läs svaret” read_less_text=”Stäng svaret” include_excerpt_html=”no”]FTP (File Transfer Protocol) är ett överföringsprotokoll som du använder till att föra över filer från din dator till ditt webbhotell.[/toggle] [toggle title_open=”Hur får jag tag på ett FTP-program?” title_closed=”Hur får jag tag på ett FTP-program?” hide=”yes” border=”yes” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Läs svaret” read_less_text=”Stäng svaret” include_excerpt_html=”no”]Det finns många olika FTP-program som tex FileZilla. Många av dessa är gratis och kan laddas ner från Internet. FileZilla kan ladda ner från https://filezilla-project.org/

Vi erbjuder inte support till de olika programmen, utan hänvisar dig vidare till programmets dokumentation eller support.[/toggle] [toggle title_open=”Hur sätter jag upp FTP i FileZilla?” title_closed=”Hur sätter jag upp FTP i FileZilla?” hide=”yes” border=”yes” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Läs svaret” read_less_text=”Stäng svaret” include_excerpt_html=”no”]Hjälp för FileZilla finns på programmets hemsida, https://filezilla-project.org/ [/toggle] [toggle title_open=”Vad är SSL för något?” title_closed=”Vad är SSL för något?” hide=”yes” border=”yes” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Läs svaret” read_less_text=”Stäng svaret” include_excerpt_html=”no”]SSL brukar i folkmun (och på svenska) kallas för ”säker inloggning” eller ”säker dataöverföring”. Det innebär i praktiken att information krypteras innan den skickas över nätet. För att använda er av SSL behöver ni ett certifikat. Detta används av besökarens webbläsare för att verifiera att er webbplats är den den utger sig för att vara. Du kan beställa SSL-certifikat hos WebbPlatsen. Läs mer här. [/toggle]