Webbhotell

Bygger du din hemsida i ett program på din dator? Då behöver du ett webbhotell att lägga upp din hemsidas innehåll på, för att sedan publicera det för omvärlden. Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om webbhotell hos WebbPlatsen.

Frågor och svar om Webbhotell hos WebbPlatsen

När skapas mitt webbhotell?

Vi hanterar alla beställningar under kontorstid. Så snart vi har skapat ditt konto skickar vi dig dina inloggningsuppgifter i ett e-postmeddelande.

Till vilken e-postadress skickas mina kontouppgifter?

Dina kontouppgifter skickas till den e-postadress som du angav vid beställningen.

Hur kan jag byta till ert webbhotell på ett smidigt sätt?

Kontakta oss via vårt kontaktformulär eller ring oss på 08-54 55 54 70 så hjälper vi dig.

Hjälper ni till med att bygga hemsidor?

Ja det kan vi hjälpa dig med. Vi erbjuder webbdesign och utveckling av skräddarsydda webbplatser till ett förmånligt pris. För offert och vidare diskussion kontakta sales@webbplatsen.se eller ring oss på 08-54 55 54 70.

Vilket webbhotell ska jag välja?

Alla våra webbhotell kan beställas utav företag såväl som privatpersoner och föreningar. Valet av webbhotell baserar sig på den funktionalitet ni önskar.

Privatpersoner och ideella föreningar, dvs icke-kommersiella verksamheter, erhåller upp till 30% rabatt.

Vilka inställningar behövs för att logga in via FTP?

För alla FTP-program så är principen densamma. Du kopplar upp dig mot servern som du har ditt FTP-konto på med ditt användarnamn och lösenord.
De inställningar du behöver är:
Host : www.dindomän.se
UserID: ditt_användarnamn
Password: ditt_lösenord

Ibland vill programmet att man ska ställa in Host Type. Om så är fallet väljer du Automatic Detect.
Ett tips kan vara att kryssa i ”passive transfers” i ditt FTP-program. Detta löser ofta problem relaterade till brandväggar mellan Internet och brandväggen på ditt företags lokala nätverk.

Kan jag använda säker FTP?

Ja. Du kan med fördel ansluta till våra servrar via s k ”säker anslutning”. Ditt FTP-program måste då ha stöd för SFTP eller FTP genom SSH2. Porten för detta protokoll är 22.

Jag har glömt mitt lösenord till mitt FTP-konto.

När du beställde ditt webbhotell skickades kontouppgifter till den e-postadress du angav vid beställningen. Om du inte har kvar det, skicka ett e-postmeddelande till support@webbplatsen eller ring oss på 08-54 55 54 70.

Hur ändrar jag lösenordet till mitt FTP-konto?

Det gör vi åt dig. Ring oss på 08-54 55 54 70 eller per e-post till support@webbplatsen.se.

Hjälp, jag kan inte ansluta via FTP.

I ditt FTP-program ska värdnamnet (eng. host) vara www.dindoman.se och du ska ange port 21. Kontrollera även att inte din brandvägg orsakar problem. Prova att tillfälligt inaktivera brandväggen för att se om problemet fortfarande kvarstår.

Var ska jag spara mina filer?

Du måste spara en indexfil (t ex index.html) i rotkatalogen. Det är denna indexfil som kommer att synas först när du går in på hemsidan. Rotkatalogen är den katalog som du kommer till när du loggar in via ditt FTP-program.
OBS! Använd bara små bokstäver och aldrig åäö eller mellanslag i dina filnamn.

Varför är inte min hemsida synlig efter publicering?

För att din hemsida ska visas korrekt så behöver du publicera den till katalogen public_html.
Allt under denna mapp är tillgängligt över Internet, allt utanför denna mapp är enbart tillgängligt via FTP.

Vad är FTP?

FTP (File Transfer Protocol) är ett överföringsprotokoll som du använder till att föra över filer från din dator till ditt webbhotell.

Hur får jag tag på ett FTP-program?

Det finns många olika FTP-program som tex FileZilla. Många av dessa är gratis och kan laddas ner från Internet. FileZilla kan ladda ner från https://filezilla-project.org/

Vi erbjuder inte support till de olika programmen, utan hänvisar dig vidare till programmets dokumentation eller support.

Hur sätter jag upp FTP i FileZilla?

Hjälp för FileZilla finns på programmets hemsida, https://filezilla-project.org/

Vad är SSL för något?

SSL brukar i folkmun (och på svenska) kallas för ”säker inloggning” eller ”säker dataöverföring”. Det innebär i praktiken att information krypteras innan den skickas över nätet. För att använda er av SSL behöver ni ett certifikat. Detta används av besökarens webbläsare för att verifiera att er webbplats är den den utger sig för att vara. Du kan beställa SSL-certifikat hos WebbPlatsen. Läs mer här.